onsdag, september 02, 2009

æbler, æbler, æbler, nu er det æbletid

æblesuppe med brombær (i dette tilfælde bl.frugt fra fryseren)
så her kommer lige et par gode æblesupper på menuen i cafe´ Olivia

Varm æblesuppe med yoghurt
1 pers.
2 æbler (uden skræl, evt madæbler)
ca ½ dl citronsaft
ca. ½ dl vand
kanel og evt flydende sødemiddel

125 gr. DDV yoghurt ( de danske vægtkonsulenter - fås bl.a. føtex og superbest)

æblerne skæres i små tern og koges med lidt af citronsaften, til det er udkogt lidt.
blendes herefter og fortyndes med resten af citronsaften og vandet (evt. mere vand)
smages til efter smagog behag med sødemiddel og kanel.
varmes igennem og serveres med den meget kolde yohurt ovenpå.
kom evt lidt hakkede mandler i suppen.


Æblesuppe med brombærsauce.
1 pers.
1 æble
ca ½-1 dl vand
lidt citronsaft
30 gr. ddv yoghurt
flydende sød
kanel

brombærsauce
100 gr brombær (friske eller optøede fra frost)
flydende sød

skræl æblet og skær det i tern.
kog det med vand og lidt citronsaft, til det er udkogt.
blend æblegrøden med yoghurt.
smag til med citronsaft, sød og kanel.
varmes op igen( eller serveres afkølet)

blend brombærrene og smag dem til med sødemiddel.

server æblesuppen lun eller afkølet med brombærsaucen på.

god appetit..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar