onsdag, oktober 20, 2010

Kartoffelkiks - Potatocrackers

Kartoffelkiks.
100 g smør
150 g  skrællede, nykogte kartofler
150 g hvedemel
1 tk bagepulver
2 psk birkes

æg til pensling
lidt fint salt
2-3 spk birkes

Rør smørret smidigt. Mos de varme nykogte kartofler og rør dem i
tilæt mel, bagepulver og birkes og ælt dejen sammen. Lad den stå koldt i  ca 15 min.
Rulles ud på et melet bord.
Pensles med æg og drysses med birkes og kæres i firkanter på ca 6x6 cm.
sættes på plade. bages på nætnederte rille i forvarmet ovn ved 225 gr i 15-20 min.
afkøles på rit. opbevares i kagedåse..


Potatocrackers.
100 gr. butter
150 gr. potatoes, still warm
150 gr flour
1 tsp. bakind powder(soda)
2 spsk. poppyseed

egg  for
small amount of fine salt
2-3 spoon poppyseed

stir the butter, mash the  hot potatoes, then put  in the butter.
addtfhe rest and  kneat it togeter.
put in a cold place for ca 15 min.
roll  out on a floured table. put the eggs on,  then seed.
cut in ca. 6x6 square, place on bakingplate
bake on next to bottom  "shelve"
in prehotted owen by 225 gr. 15-20 min.
let cool on rist . keep in a  cakebox.

many of the  correct words I have forgotten
hope you find out anyway - if nott please ask, then I will explain with other words...

2 kommentarer:

  1. Mmmm, ser bare lækkert ud. Måske jeg skulle prøve... Knus; Heidi

    SvarSlet