Kartoffelkiks.
100 g smør
150 g skrællede, nykogte kartofler
150 g hvedemel
1 tk bagepulver
2 psk birkes
æg til pensling
lidt fint salt
2-3 spk birkes
Rør smørret smidigt. Mos de varme nykogte kartofler og rør dem i
tilæt mel, bagepulver og birkes og ælt dejen sammen. Lad den stå koldt i ca 15 min.
Rulles ud på et melet bord.
Pensles med æg og drysses med birkes og kæres i firkanter på ca 6x6 cm.
sættes på plade. bages på nætnederte rille i forvarmet ovn ved 225 gr i 15-20 min.
afkøles på rit. opbevares i kagedåse..
Potatocrackers.
100 gr. butter
150 gr. potatoes, still warm
150 gr flour
1 tsp. bakind powder(soda)
2 spsk. poppyseed
egg for
small amount of fine salt
2-3 spoon poppyseed
stir the butter, mash the hot potatoes, then put in the butter.
addtfhe rest and kneat it togeter.
put in a cold place for ca 15 min.
roll out on a floured table. put the eggs on, then seed.
cut in ca. 6x6 square, place on bakingplate
bake on next to bottom "shelve"
in prehotted owen by 225 gr. 15-20 min.
let cool on rist . keep in a cakebox.
many of the correct words I have forgotten
hope you find out anyway - if nott please ask, then I will explain with other words...
Mmmm, ser bare lækkert ud. Måske jeg skulle prøve... Knus; Heidi
SvarSlettak for opskriften :-)
SvarSlet